Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سال ۱۴۰۰ با همه تلخی و شیرینی های خود به پایان رسیده است. سالی که پر از فراز و فرودهای زیادی در فضای سیاسی ایران بود؛ از رد صلاحیت علی لاریجانی توسط شورای نگهبان تا عملکردهای جنجالی و پرحاشیه بهارستانی ها.

۱۴۰۰ سال تغییر قدرت از حسن روحانی به ابراهیم رئیسی هم بود. سال حمله موشکی سپاه به پایگاه های موساد در اربیل عراق و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

بر همین اساس، به مناسب عید نوروز، در گفتگو با حسین سبحانی نیا، نماینده ادوار مجلس عملکرد دولت، مجلس، شورای نگهبان و ... زیر ذره بین برده ایم تا ببینیم چه نمره ای به آنان تعلق می گیرد. 

مشروح گفتگوی حسین سبحانی نیا را بخوانید؛

***************

*آقای سبحانی نیا! نمره شما به عملکرد دولت در یک سالی که گذشت و البته چندماه آن دوره فعال دولت سیزدهم بود، چند است؟

دولت سیزدهم به ویژه رئیسی و حتی برخی وزرا در این مدت در جلسات، دیدارهای مردمی، ارتباطات و ... تلاش بسیاری کرده‌اند. پس در این مورد، نمره قابل قبولی می‌گیرد. اما، در بخش‌های حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و همچنین دیگر مشکلات عمومی نظیر بازار، خودرو، سکه، طلا و ... هنوز نمره خوبی نیست. امیدوارم تلاش بیشتری کرده تا در این بخش‌ها هم نمره قابل قبولی بگیرند. 

توقع از مجلس بیشتر بود اما ...

* به مجلس چه نمره‌ای می‌دهید؟

مجلس نیز کارهای خوبی را نظیر برجام، بودجه و ... پیگیری کرده است. نمره آن‌ها در کل، خوب و مناسب است اما با بیانات مقام معظم رهبری و نام‌گذاری مجلس به عنوان "مجلس انقلابی"، از مجلسی‌ها توقع بیشتری می‌رفت تا اولویت را مردم برای رفع محرومیت و سپس انقلابی بودن بگذارد. شاخصه‌های مردمی بودن، انقلابی بودن مجلس را نیز دربرمی‌گیرد.

شورای نگهبان به مسائلی ورود می کند، که جز وظایفش نیست

*شورای نگهبان چطور؟

این شورا در بحث بودجه و قوانین مصوبه مجلس که باید برای دولت ارسال شود، دقت نظر دارند تا مبادا خلاف موازین اسلام یا قانون اساسی نباشد. از این باب و با توجه به وظیفه نظارتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی‌رغم جمع محدود این افراد، قابل قبول است.

البته، در برخی زمینه‌ها، شورای نگهبان وارد می‌شود که شاید وظیفه ورود به این قضایا بر عهده آن نبوده نیست. وظیفه نظارت بر قانون‌گذاری مجلس را به عهده دارد. گاهی ورودهایی برای رد برخی ایرادات می‌شود که خارج از حوزه وظایف شورای نگهبان است.

از مجمع تشخیص تحرکی دیده نمی شود

* و به مجمع تشخیص مصلحت نظام چه نمره ای می دهید؟

مجمع تشخیص تاکنون فعالیت خاصی انجام نداده و حتی نشست‌های کمی داشته است. افراد شاخصی در آن جا حضور دارند، منتها انتظار می‌رود با توجه به سوابق اجرایی‌شان، دقت نظر بیشتری بر مسائل شود. به هر صورت، آن‌چنان تحرک و جنب‌وجوشی در برگزاری نشست‌ها و ورود به مسائل مختلف دیده نمی‌شود.

در قلب دشمنان از نیروی نظامی ما، رعب و وحشت وجود دارد

*آقای سبحانی نیا نمره شما به عملکرد نیروهای نظامی چند است؟

من به نیروهای نظامی بسیار مثبت می‌نگرم. نیروی نظامی، موجب می‌شود تا دشمن با نگاه به عملکرد سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و حتی بخش‌های امنیتی کشور، یا برای ورود به عرصه‌های حکومت، طمع بیشتری کند یا باعث ترس و وحشت آن‌ها می‌شود. عملکرد نیروی نظامی ما، موجب به وجود آمدن نوع دوم ارعاب می‌شود. من احساس می‌کنم در قلب دشمنان از نیروی نظامی ما، رعب و وحشت وجود دارد که نشان‌دهنده عملکرد خوب آن‌ها است.

*بهترین و بدترین اتفاق ۱۴۰۰ از نظر شما چیست؟

هنوز روی آن فکر نکرده‌ام.

بیشتر بخوانید:  حجاریان : خاتمی در دو انتخابات اخیر اشتباه کرد / خیلی از اصولگرایان عاقل شده اند و می توانند «چانه زنی در بالا» کنند

رئیسی ۱۴۰۰ ، از شعار تا عمل

۵۰ هزار تومان معادل ۵ هزار قدیم است

*شما به مهمان‌ها عیدی هم می‌دهید؟

به کوچک‌ترها بله اما بزرگ‌ترها خیر.

*چقدر عیدی می‌دهید؟

در حد متعارف. 

*مثلا ۵۰ هزار تومان؟

نه بیشتر. اکنون ۵۰ هزار تومان معادل ۵ هزار تومان قدیم است. برای افراد بزرگ ممکن است ۲ هزار تومانی نیز داده شود اما برای بچه‌ها مهم است.

*اقای سبحانی نیا چه آرزویی برای سال پیش رو دارید؟

عاقبت بخیری تمام جوانان، مردم، ملت، حفظ انقلاب اسلامی، حل مشکلات معیشتی مردم و ... از نکات مهم و آرزوهای خوب است. امیدوارم در سال آینده مردم از رفاه عمومی بهره‌مند و دچار نکات مثبت داخلی و خارجی شود. ان‌شاءالله خداوند، رهبری را با صلابت هر چه تمام‌تر برای ما حفظ کند.

۲۱۲۱۹

کد خبر 1615570

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم دولت سیزدهم شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۵۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا: بعضی از وزرای رئیسی پشیمانند، برای پایان دولت لحظه‌شماری می‌کنند!
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!